Zadzwoń i zamów +48 888 484 138
Wolnowar do gotowania Sous videSous vide Slow Cooker ADLER AD 6415 to urządzenie do wolnego gotowania produktów spożywczych, które pozwala zachować ich składniki odżywcze i podkreślić wyjątkowy smak ulubionych dań. Żywność, zapakowana próżniowo w specjalne torebki, umieszczana jest w wodzie w garnku i gotowana w precyzyjnie kontrolowanej temperaturze, która jest zazwyczaj sporo niższa niż w przypadku tradycyjnego obgotowywania produktów. Gotowanie Sous vide pozwala zachować w potrawach ich składniki odżywcze i podkreślić wyjątkowy smak. Ustawienie temperatury od 20 do 95°C gwarantujące jednostajne gotowanie produktów spożywczych. W urządzeniu możemy ustawić czas gotowania od 1 minuty, aż do niemal 100 godzin.
Gotowanie bez dodatku tłuszczuW poszukiwaniu sprzętów ułatwiających zdrowe gotowanie dla nas i naszej rodziny, sięgamy coraz częściej po nowoczesne urządzenia jak Sous vide Slow Cooker ADLER AD 6415. Tego typu narzędzia do wolnego gotowania produktów spożywczych pozwalają zachować ich składniki odżywcze i podkreślić wyjątkowy smak ulubionych dań. Nawet we własnej kuchni możemy poczuć się jak profesjonalny kucharz, dlaczego nie spróbować? |
|
Na czym polega metoda gotowania sous vide?Restauracje coraz częściej proponują klientom dania gotowane metodą sous vide, na czym ona polega? Żywność, zapakowana próżniowo w specjalne torebki, umieszczana jest w wodzie w garnku i gotowana w precyzyjnie kontrolowanej temperaturze, która jest zazwyczaj sporo niższa niż w przypadku tradycyjnego obgotowywania produktów. Proces przyrządzania potraw jest przez to dłuższy, gdyż wykorzystuje się temperaturę od 58/60°C dla ryb, 65/70°C dla drobiu, po 80/85°C dla warzyw. Trzeba więc umiejętnie rozplanować wszystko w czasie. Główną zaletą tej metody, jest zachowanie naturalnego smaku przyrządzanego produktu i jego wartości odżywczych. Witaminy i mikroelementy pozostają w danym produkcie, a nie w wodzie. Co ważne, wybierając tę opcję, można też zrezygnować z użycia tłuszczu podczas gotowania. |
|
Sprzęt do wolnego gotowania – Sous vide Slow CookerZdrowe gotowanie tą metodą, z wykorzystaniem ulubionych marynat, ziół i przypraw, jest dziś możliwe również w naszych domach. Produkt, który chcemy Państwu przedstawić to urządzenie, które ułatwia ustawienie temperatury od 20 do 95°C gwarantujące jednostajne gotowanie produktów spożywczych. Można używać go w garnkach o minimalnej wysokości 15 cm, ewentualnie pojemnikach odpornych na wysoką temperaturę. Pozwala ustawić czas gotowania nawet na 1 minutę, aż do niemal 100 godzin. Urządzenie wykonane jest z odpornych na wodę materiałów, ma też automatyczny wyłącznik bezpieczeństwa. Wyświetlacz podaje informację w stopniach Celsjusza i Farenheita. Zdejmowana obudowa ułatwia dostanie się do grzałki i wyczyszczenie urządzenia. To cenny dodatek do każdej kuchni. |
|
Najważniejsze cechy produktu
|
|